

Tel. 777 900 494 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ MOUKA NA TMAVÉ PEČIVO
Bezlepková mouka Dunkel rustico je určena na výrobu tmavého pečiva jako je chleba, rohlíky a dalamánky. Směs je vyrobená z bezlepkových a bezpšeničných surovin, má vysoký obsah vlákniny a je vhodná pro lidi s intolerancí na lepek.
Složení:
kukuřičný škrob, lněná mouka 12 %, pohanková mouka 8 %, hrachové otruby, rýžové otruby, rostlinná vláknina (psyllium), cukr, zahušťovadlo: guarová guma, jedlá sůl
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
BEZ LAKTÓZY (laktóza < 0,01g/ 100 g)
BEZ PŠENICE
Použití a příprava:
POSTUP PRO PŘÍPRAVU TMAVÉHO CHLEBA
Ingredience: 500g „Schär Mix it Dunkel Rustico“, 6g oleje, 10g sušeného roždí anebo 12g čerstvého droždí, 630ml vody, 8g soli.
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
Příprava: Mouku nasypeme do misky a smícháme se suchým roždím. V případě, že máme čerstvé doždí, rozpustíme ho ve vlažné vodě (30°C) a následně smícháme s moukou. Přidáme sůl a mícháme asi 2 minuty. Mícháme, dokud se nevytvoří těsto. Přidáme olej a mícháme dalších 4-5 minut. Formu na těsto vymastíme a vysypeme moukou. Těsto přikryjeme vlhkou hadrou (anebo potravinovou fólií) a necháme na teplém místě kynout asi 30-45 minut (ab se objem zdvojnásobil). Povrch potřeme slunečnicovým olejem, aby kůrka získala lepší barvu. Mezitím si předehřejeme troubu na 190°C (horní a dolní ohřev) a vložíme na dnou nábdobu s vodou. Pečeme asi 60 minut. Pak chléb vyndáme z trouby a vyklopíme z formy. Krájíme teprve až chléb úplně vychladne.
Nabídka bezlepkových směsí na pečení obsahuje směs Mix C , která je určena na pečení všech sladkých specialit: palačinek, lívanců, omelet, buchet a dalších dezertů a moučníků. Pokud raději než zákusky pečete chléb, vyzkoušejte mouku Mix B na pečení světlého chleba, rohlíků a dalších dobrot z kynutého těsta. Pro tmavý cereální chléb s vysokým obsahem vlákniny je určena směs Mix it Dunkel Rustico.
Alergeny:
Výrobek může obsahovat sóju.
Skladování:
Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Hmotnost: 1kg
Schär je společnost založená v roce 1922 v Jižním Tyrolsku, která se zaměřuje na výrobu bezlepkových potravin.
Výrobce:
Dr. Schär AG/ SPA
Winkelau 9, 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Itálie