

Tel. 777 900 494 Email: info@zdravizprirody.cz
BEZLEPKOVÁ KAŠE Z KLÍČENÉHO OVSA S JABLKEM A SKOŘICÍ
Kaše z klíčeného ovsa a quinoy je sypká směs určená k rychlé přípravě kaše s vysokým obsahem bílkovin. Kaše má nejen výbornou chuť, ale díky vysokým nutričním hodnotám, vysokému podílu vlákniny a snadné přípravě a lehké stravitelnosti představuje moderní a zdravý způsob stravování, určený pro každého. Hlavní složkou směsi je naklíčený oves, který v kombinaci s naklíčenou červenou quinoou dělá z kaše zdravý a bohatě výživný pokrm.
Oves je obilí nejbohatší na živiny. V hojném množství obsahuje fosfor, železo, vitamín B1, zinek, hořčík, dále obsahuje škrob a fruktózu, vitamíny skupiny B, E, fosfor, hořčík, železo a antioxidanty.
Quinoa červená je bezlepková pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi příznivou skladbu aminokyselin. Ouinoa má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Hlavní složkou quinoy je škrob, bílkoviny, cukry a menší množství zejména nenasycených mastných kyselin. Quinoa je bohatá na vitamíny B1, B2, C, E, kyselinu listovou, betakaroten a antioxidanty, obsahuje vápník, fosfor, draslík, hořčík, mangan, měď a zinek.
Jablka jsou všeobecně nejrozšířenějším a nejoblíbenějším ovocem. Vedle vitamínů a minerálů obsahují také pektin - rozpustnou vlákninu, která zajišťuje vysokou sytost a snadnou stravitelnost. Pro lidský organismus je přínosem kyselina listová a vitamín C. Jablka obsahují také řadu minerálů jako je draslík, železo, hořčík nebo vápník.
Skořice je mletá kůra tropického stromu skořicovníku a používá se jako koření. Skořice obsahuje cinnamaldehyd, což je látka odpovědná za charakteristickou vůni a chuť skořice. Dále obsahuje silice, bílkoviny, sacharidy, vlákninu, minerály (vápník, železo, hořčík, fosfor, mangan, draslík, měď, zinek, sodík, selen) a vitamíny (C, E, K, lutein), také nenasycené mastné kyseliny, betakaroten a kyselinu listovou. Má antioxidační, protizánětlivé, antibakteriální a protiplísňové účinky. V kuchyni lze využít, mimo jiné, také její konzervační účinky při uchovávání potravin.
Hlavní nespornou výhodou zůstává naklíčenost ovesných zrn. Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. Po jeho namočení začne probíhat několik biochemických reakcí, kdy ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, tuků a bílkovin. Naklíčené zrno je proto mnohem lépe stravitelné než zrno nenaklíčené. Díky tepelné úpravě jsou pak tyto lupínky vhodné k okamžité konzumaci.
Složení:
klíčené ovesné vločky bez lepku 62 %, lupínky z naklíčené červené quinoy sušené 10 %, cukr, sušené mléko odtučněné, sušená jablka 6 %, jablečný prášek 5 %, mořská sůl, mletá skořice 0,1 %, přírodní aroma
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
VYSOKÝ OBSAH BÍLKOVIN
VYSOKÝ OBSAH VLÁKNINY
Použití a příprava:
Obsah sáčku vsypte do misky či hrníčku. Zalijte 150 až 170 ml horké vody nebo mléka a dobře promíchejte. Nechte 3 až 5 minut odstát a ihned konzumujte. Kaši lze obohatit dle vlastního výběru semínky, oříšky, sešeným nebo čerstvým ovocem a dosladit sladidlem medem, javorovým sirupem, datlovým sirupem, kokosovým cukrem nebo jiným sladidlem.
Nabídka bezlepkových kaší z klíčeného ovsa obsahuje kaši oříškovou , s jablkem a skořicí , s kakovými boby a datlemi
Alergeny:
Výrobek může obsahovat skořápkové plody, arašídy, sóju, vejce a sezam.
Skladování:
Skladujte v suchu.
Hmotnost: 65gr
Semix (SEMIX = SEmínka MIXovat = Zdravý život) je česká společnost, která od roku 1995 vyrábí celozrnné cereálie, pekařské směsi pro výrobu pečiva, máku a dalších zdravých produktů, přičemž klade důraz na zpracování zrnin tak, aby v nich zůstaly v maximální míře zachovány veškeré živiny a minerální látky.
Výrobce:
SEMIX PLUSO, spol. s.r.o.
Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika