

Tel. 777 900 494 Email: info@zdravizprirody.cz
TYMIÁN
Tymián je bylina, která se hojně využívá v kuchyni a tradiční medicíně. Je to vytrvalý polokeř původem ze Středomoří, známý také jako mateřídouška obecná nebo dymián. Tymián má protizánětlivé, antiseptické účinky. Tymián se používá k dochucování masa, ryb, polévek, omáček a zeleninových jídel. Je nedílnou součástí francouzské a italské kuchyně.
Složení:
kmín římský celý
země původu: Indie
BEZ GLUTAMANU
Použití:
Tymián je skvělý pro dochucení masa (zvěřina, drůbež, sekaná), ryb, omáček, polévek, nádivek, paštik, sýrů a bylinkových másel. Lze jej použít k ochucení octa, oleje, těstovin a luštěnin. Používá se do směsí s oreganem a bazalkou na pizzu a těstoviny. Sušený tymián se přidává na začátku vaření, aby se stihl rozvonět, zatímco čerstvý se hodí i později.
Alergeny:
Výrobek může obsahovat hořčici, celer a lepek.
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu, při pokojové teplotě.
Hmotnost: 50gr
Výrobce:
Tomáš Kučera
Optátova 887/42, 63700 Brno, Česká republika