Obrázek
Obrázek

Tymián 50g Ondráškovo koření

favorite_border favorite
balení 15ks v kartonu

TYMIÁN

 

Tymián je bylina, která se hojně využívá v kuchyni a tradiční medicíně. Je to vytrvalý polokeř původem ze Středomoří, známý také jako mateřídouška obecná nebo dymián. Tymián má protizánětlivé, antiseptické účinky. Tymián se používá k dochucování masa, ryb, polévek, omáček a zeleninových jídel. Je nedílnou součástí francouzské a italské kuchyně. 

 

Složení: 

kmín římský celý

země původu: Indie

BEZ GLUTAMANU

 

Použití:

Tymián je skvělý pro dochucení masa (zvěřina, drůbež, sekaná), ryb, omáček, polévek, nádivek, paštik, sýrů a bylinkových másel. Lze jej použít k ochucení octa, oleje, těstovin a luštěnin. Používá se do směsí s oreganem a bazalkou na pizzu a těstoviny.  Sušený tymián se přidává na začátku vaření, aby se stihl rozvonět, zatímco čerstvý se hodí i později. 

 

Alergeny: 

Výrobek může obsahovat hořčiciceler lepek

 

Skladování: 

Skladujte v suchu a temnu, při pokojové teplotě.

Hmotnost: 50gr

 

Výrobce:

Tomáš Kučera

Optátova 887/42, 63700 Brno, Česká republika

100746

Specifické reference